fbpx

Sabine Van Driessche

“De gordijnen gingen open bij jouw geboorte. De show begon meteen. Geen repetitie vooraf. Je keek met verbaasde, nieuwsgierige ogen naar de wereld rondom jou.”

Zo omschrijft mijn moeder mijn geboortedag.

In mijn jeugdjaren voelde ik me juffrouw Langkous: een vreemde, verlegen vogel, sproeten, pukkeltjes en erg mager. Het was geen prettig gevoel. Ja, regelmatig voelde ik me een buitenbeentje: alsof ik van een andere planeet kwam.

Mijn ouders lieten me echter mijn innerlijke ziel ontdekken: de wereld van creativiteit. Gestimuleerd en geïnspireerd door mijn opa-architect- zaliger voltooide ik met onderscheiding de opleiding grafische kunsten aan Sint-Lucas in Antwerpen. Ik kon het studentenleven nog niet achter me laten en trakteerde mezelf op nog twee jaar modeacademie.

Creatief zijn, tekenen, grafisch ontwerpen… het werd al snel duidelijk dat dit de rode draad in mijn leven zou worden.

Toegegeven, het was een hobbelig parcours maar o zo leerrijk. Het verkennen van nieuwe technieken, het uitpluizen van software… als autodidact bracht me dat in vervoering. Diverse opdrachten leidden me naar hogere sferen waar ik mijn schat aan kennis kon opengooien. In loondienst leerde ik de klappen van de zweep en ergens op dat kronkelende pad groeide een zaadje uit tot een boom.

In 2010 richtte ik mijn eigen grafisch bureau op: “Chatsaubain”. Tussen de tekenkriebels door kreeg ik drie schatten van kinderen en werd ik twee keer oma… mooie wensen die in vervulling gingen.
Een andere wens was om een dag een boek te mogen illustreren. Et voilà, tijdens een Spaanse avond ontmoette ik Ann. Twee mensen, twee dromen en een creatief project: Spirikid.

Wauw…! Wat een avontuur… altijd met de glimlach… soms zelfs met de slappe lach.

Lachen…

Ik kan het niet wegdenken uit mijn leven. Humor geeft mij een enorme ontlading en dat verstop ik met veel plezier in mijn creaties.